вторник, 8 ноември 2011 г.

Домашна торта "Неделя - Плодова пита"




Необходими продукти:
За блата:  /за 1бр./
4 яйца
4 с.л. брашно
4 с.л. захар
1 бр. бакпулвер

За масления крем:
1 л. Прясно мляко
50 гр. царевично нишесте /натурално/
400 гр. захар
180 гр. брашно
200 гр. масло
1-2 пак. Ванилия

За захарния сироп:
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода

Украса:
Портокал, Банан, Киви, Ягоди
2 пак. желатин

Приготвяне:

БЛАТОВЕТЕ:  /общо 3 бр./
Белтъците се разделят от жълтъците. Белтъците се смесват със захарта и се разбиват на сняг. В отделна купа се разбиват жълтъците след това се прибавят към белтъците и леко се ръзбъркват с дървена лъжица. Брашното и бакпулвера се пресяват и се прибавят към сместа. Пече се на 200 0С /горен и долен реотан в средата на фурната/ за 10 мин. В тавата се слага хартия за печене. Вади се когато блата се охлади.

МАСЛЕНИЯ КРЕМ:
Млякото се изсипва в тенджера и се оставя на котлона да заври. Към свареното мляко се добавя захарта след това се добавят предварително смесени брашното и нишестето /млякото не трябва да е на котлона/. След прибавянето на брашното и нишестето се бърка енергично /може и с миксер/. Когато сместа е на котлона се бърка постоянно и енергично докъто се сгъсти /внимава се да не загори/. След като се махне от котлона, ако има бучки може да се разбие с миксер, след което се оставя да се охлади. След като изстине крема, към него се добавя маслото и се разбърква с миксер.

Взима се един блат, поставя се на подложка, залива се с един черпак от захарния сироп, добавя се от масления крем и така докъто се наредят блатовете /общо 3 бр./. Накрая се слага малко от крема /колкото да покрие блата за да се наредят плодовете/. Декорираме с плодовете. 2 пак. Желатин се изсипват в канче и се заливат с 5 с.л. вода, оставя се за 10 мин. да набъбне, след това се поставя на водна баня докъто желатина се разстопи, след което се оставя да се охлади и към него се добавя 100 мл. компот или захарен сироп. С четка минаваме плодовете с желатина и се оставя в хладилника да стегне.








Няма коментари:

Публикуване на коментар