вторник, 8 ноември 2011 г.

Картофен огретен



Продукти за 6 порции:
1,2 кг. картофи
250 гр. сирене
1 коф. Кисело мляко
2 с.л. брашно
150 гр. кашкавал
4 бр. яйца
Черен пипер
Копър
1 ч.л. зеленчукова пикантина
1 домат

Приготвяне:
Сварените картофи се нарязват на шайби. Подреждат се в огнеупорен съд. Сиренето се натрошава вършу картофите и се овкусява с подправките, като по желание може да се добавят и две скилидки чесън. Приготвя се паста от яйцата, млякото и брашното. Залива се огретенът. Поръсва се с кашкавала, гарнира се с домат и се пече на фурна около 20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар