събота, 5 ноември 2011 г.

Крем карамел с кроасани

Продукти:

8 яйца
1 литър прясно мляко
1 1/2 ч. чаши захар
2 ванилии
3 кроасана (по-добре е кроасаните да са по-сухи)

Приготвяне:
В кексова форма карамелизирайте 1/2 ч. чаша захар. Наредете кроасаните върху карамелизираната захар, докато е още топла. С нож направете малки разрези по повърхността на кроасаните (може да ги надупчите и с вилица). Направете си смес за крем карамел като затоплите млякото на котлона и прибавите останалата захар и ванилията. Разбийте яйцата в отделна купа и на тънка струйка прибавете млякото. Разбъркайте. Получената смес излейте върху кроасаните и изчакайте около 5 минутки (за да поемат хубаво кроасаните). Печете на водна баня при умерена фурна. Като стане готов, го извадете от фурната и го оставете да изстине за около 12 часа. Преди да го обърнете върху поднос за торта, поставете формата в съд с гореща вода.
>Може да добавите и сладко. Аз използвах плодчетата на сладко от череши и шепа орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар