събота, 5 ноември 2011 г.

Пълнен заек




Продукти:  1 заек, 1 ч.ориз, 100 гр.дребни маслини, 1 стрък лук, 1 стрък чесън, 1 малък морков, 3-4 стръка магданоз, 3-4 стръка копър, гъби, 2-3 стръкчета джоджен, черен пипер, сол, растителна  мазнина, масло, сланинка.

Приготвяне:
Измиваме заека и го посоляваме отвън и вътре.
В тенджера запържваме нарязаният лук, чесън, морков и разбъркваме.
Добавяме дребно нарязаните дреболийки от заека, разбъркваме няколко пъти и добавями добре измитият със студена вода ориз.
Бъркаме, докато стане кристален, посоляваме, поръсваме с черен пипер и добавяме маслините.
Наливаме чаша гореща вода и оставяме да поври.
След набъбне ориза сваляме от котлона и добавяме свежите подправки, разбъркваме и пълним заека с оризовата плънка/да не се препълва!/.
Зашиваме заека и намазваме обилно с масло/ отгоре по желание нареждаме тънки лентички сланинки или да шпиковаме/ и завиваме с алуминиево фолио.
Печем в предварително загрята фурна на 220*С около 1,5ч.Вкрая на печенето махаме фолиото и запичаме.
Често поливаме с лъжица от сосът да не стане сухо.
Сервираме порция месо с гарнитура ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар