събота, 5 ноември 2011 г.

Яйчна закуска

Продукти:   /за 6-8 порции /
4 яйца
1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
50 г масло
1/2 зелена чушка, нарязана на ситно
1/2 червена чушка, нарязана на ситно
3 с.л. зелен грах
100 г. бяло сирене, натрошено
100 г настърган чедар или кашкавал
100 г шунка или винервурст, нарязани на парченца

Приготвяне:
Маслото се загрява и в него се слагат да се задушат чушките. Прибавя се наденицата и се разбърква 1-2 мин., докато си пусне аромата.
Яйцата се разбиват добре. Прибавя се пресятото брашно с бакпулвера. Слагат се сиренето, грахът, кашкавала и задушените чушки с наденицата.
Сместа се слага да се пече във форма за кекс или в малка правоъгълна топлоустойчива формичка. Първо се пече 15 мин. на 200°С, а след това 20 мин. на 180°С. Нарязва се на квадратчета и се сервира с кисело мляко. Може да се направи на камионче с намазани филийки с масло една върху друга, колела от краставица и чери доматчета и врати от чедар или каросерия от домат, нарязан по екватора с резени сирене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар