събота, 5 ноември 2011 г.

Динозавърски яйца

Продукти:  /за 4 порции/

4 филии пълнозърнест хляб
4 ч.л. меко масло или маргарин
4 яйца
4 с.л. прясно мляко
2 с.л. натрошено сирене
2 с.л. кашкавал, нарязан на кубчета
2 с.л. консервиран грах
2 с.л. нарязана на ситно прясна или от консерва червена чушка
1 ч.л. нарязан пресен магданоз или копър
сол на вкус
пипер на вкус
За гарниране:
зелена салата
1 малка краставица
2-3 репички
парче червена чушка

Приготвяне:
Хлябът се разточва с точилка. Изрязват се кръгове с ринг или с помощта на чаша с тънки ръбове. Намазват се с масло. Притискат се в кръгли купи, така че да се оформят половинки черупки на яйца.
Разбиват се яйцата и млякото. Прибавят се зеленчуците, сиренето, кашкавалът и подправките. Сместа се изсипва в получените чашки и се запича за 15-20 мин. на 180°С, докато се втвърди.
Готовите яйца се сервират сред зелена салата и динозавър от краставица, репички и червена чушка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар