четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Мини шоко кексчета с банан


Продукти:
1 ч.ч. конфитюр по избор
 3бр. банана
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
3 ч.ч. брашно
1 натурален шоколад
1 ч.ч. студена вода
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
1 ч.л. канела /по желание/
Пудра захар за поръсване

Приготвяне: 

Брашното и содата се пресяват и поставят в дълбок съд. Добавят се останалите продукти /без бананите и шоколада. Всичко се разбърква много добре. В подготвените форми /намазнени и набрашнени/ се изсипва част от сместа, поставят се няколко колелца от банана и по 1-2 парченца шоколад, отгоре се запечатва с още малко от сместа. Формите не трябва да се препълват тъй като при печенето сместа се надува. Оставя се около един пръст от ръба на формата. Пече се около 1 час на горен и долен реотан в средата на фурната на 170 0С. Когато изстине се вади от формата, поръсва се с пудра захар и се декорира по желание




Няма коментари:

Публикуване на коментар