събота, 5 ноември 2011 г.

Ягоди с крем сирене и целувки

Продукти за крема:  250 гр. Ягоди,  170 гр. крем сирене,  120 гр. заквасена сметана,  1 супена лъжица мед,  1 супена лъжица ягодов ликьор
Ягодите се измиват и почистват от дръжките. Нарязват се на малки парчета. Сиренето Cottage се смесва със заквасената сметана, медът и ликьора. Добавят се ягодите и всичко се разбърква много добре. Кремът се оставя в хладилник за няколко часа, докато се охлади.
Продукти за целувките:  3 белтъка,  170 гр. кристална захар,  2 супени лъжици смлени орехови ядки
Приготвяне:
Фурната се  нагрява на 100°C. Белтъците се разбиват с миксер. По малко се добавя захарта и разбиването продължава докато се стегнат. Голяма тава се покрива с хартия за печене. Върху хартията се рисуват 12 кръга с диаметър 8 см. Това са очертанията за целувките.
С лъжица се взима от белтъчната смес и се запълват кръговете. Половината от тях се поръсват със смлените орехови ядки. Пекат се 1 час. Ако започнат да се зачервяват фурната се намаля и се оставя за няколко минути отворена. Готовите целувки се отлепят внимателно от хартията и се оставят да се охладят. Целувките с орехите се запазват за сервиране, останалите се натрошават.  В чашки се разсипва половината крем. Отгоре се разпределят натрошените целувки и останалата половина от крема.


Няма коментари:

Публикуване на коментар