Продукти:
1с.л.желатин
2ч.ч.сок от бяло грозде
2с.л.захар
2ч.ч.шампанско
8 праскови
1с.л.желатин
2ч.ч.сок от бяло грозде
2с.л.захар
2ч.ч.шампанско
8 праскови
Приготвяне:
В малко тиганче слагаме 1ч.ч. гроздов сок и изсипваме
върху него желатина.Оставяме около минута.Включваме котлона на много
слабо и бъркаме докато се разтвори желатина.Добавяме захарта и
разбъркваме.Махаме от котлона и добавяме останалия сок.Оставяме да изстине до
стайна температура.Местим желатиновата смес в голяма купа ,изсипваме шампанското и разбъркваме.Изсипваме половината смес в 8 чаши за шампанско.Добавяме по едно- две парчета праскова във всяка чаша.Слагаме чашите в хладилник за около час.
Останалата смес изсипваме в блендер и правим на пяна.Вадим охладените чаши и изсипваме отгоре пяната.Охлаждаме в хладилник за около 3 часа.
шампанското може да се замени с газирана вода ,а гроздовия сок с ябълков
Няма коментари:
Публикуване на коментар